Tipuri de exercitii fizice pentru acasa si echipamente utile

Tipuri de exercitii fizice pentru acasa si echipamente utile

Ne dorim sa avem o conditie fizica cat mai buna si sa fim cat mai sanatosi si de aceea, urmam anumite regimuri alimentare, facem miscare si diverse activitati fizice care sa ne ajute in acest sens. Unora dintre noi, timpul limitat nu ne permite sa mergem la sala asa ca alegem varianta clasica, de a lucra de acasa, caz in care avem nevoie de echipamentele potrivite.

Personal, imi place sa imi mentin corpul in forma, asa ca folosesc greutati de fitness in exercitiile mele zilnice. Exista o varietate de greutati de fitness disponibile pe piata, cum ar fi gantere, greutati pentru glezne si incheieturi, benzi elastice si multe altele. Fiecare tip de greutate are avantajele si dezavantajele sale insa ideea de baza este ca pot fi folosite pentru a va ajuta sa va antrenati acasa.

Ganterele sunt probabil cel mai cunoscut tip de greutate fitness si sunt ideale pentru exercitii de intarire a muschilor si a cardio-ului. Ele sunt disponibile intr-o gama larga de greutati, astfel incat puteti incepe cu greutati mai mici si sa le cresteti pe masura ce va intariti muschii. Ganterele pot fi utilizate pentru o varietate de exercitii, cum ar fi ridicarea de greutati, flotarile si lungirea muschilor.

Greutatile pentru glezne si incheieturi sunt, de asemenea, o optiune excelenta pentru exercitii acasa. Acestea sunt, de obicei, greutati mai mici, dar sunt perfecte pentru intarirea muschilor picioarelor si pentru exercitii de tonifiere. Ele pot fi, de asemenea, folosite in timpul exercitiilor de aerobic pentru a creste intensitatea.

Benzi elastice sunt o alta optiune ce poate fi aleasa pentru antrenamentele acasa. Acestea sunt usoare si portabile, astfel incat le puteti lua cu usurinta oriunde. Benzi elastice pot fi folosite pentru a intari si tonifia muschii, in special cei ai bratelor si ai picioarelor.

In afara de aceste exemple exista multe alte tipuri de greutati de fitness disponibile pe piata: mingi de exercitii, haltere reglabile si altele. Fiecare tip de greutate poate fi folosit pentru a va ajuta sa va antrenati acasa si sa va atingeti obiectivele de fitness.

In ceea ce priveste exercitiile pe care le puteti face cu greutatile de fitness, exista o multime de optiuni. Daca sunteti incepator, ar trebui sa incepeti cu exercitii simple cum ar fi ridicarea de greutati sau flotarile. Pe masura ce va intariti muschii, puteti adauga exercitii mai complexe cum ar fi genuflexiunile si flexiunile de biceps.

Un alt tip de exercitiu excelent pentru greutati de fitness este antrenamentul in circuit. Acesta implica efectuarea a mai multor exercitii diferite, folosind aceleasi greutati de fitness, intr-o ordine specifica. Acest tip de antrenament este excelent pentru cresterea intensitatii antrenamentului, imbunatatirea cardio-ului si arderea grasimilor.

Exercitiile cu greutati de fitness sunt excelente pentru intarirea muschilor si tonifierea corpului dar este important sa le utilizati corect pentru a evita accidentarile. Inainte de a incepe orice exercitiu, asigurati-va ca sunteti familiarizat cu tehnica corecta si ca utilizati greutati adecvate pentru nivelul dvs. de fitness.

Pentru a va ajuta sa incepeti, va sugerez sa adoptati o rutina de antrenament care sa includa exercitii cu greutati de fitness sau sa consultati un antrenor personal. Acestia va pot ajuta sa va creati o rutina de antrenament personalizata, care sa va ajute sa va atingeti obiectivele de fitness.

Distribuie articol:


Publicat pe

in

de

Tags: