Ghidul pentru unghii sănătoase

Ghidul pentru unghii sănătoase

De câte ori ai pățit să te atingi puțin de un obiect și să te trezești instant cu o unghie ruptă? Cine nu visează la unghii puternice, care să arate sănătos zi de zi, fără prea mult efort, unghii care nu se rup la cea mai mică atingere? În același timp însă, nu mulți știu care sunt trucurile în spatele acestei manichiuri sănătoase. Tot ce știm despre unghii se oprește la ojă.

Astfel, hai să vedem câteva dintre cele mai importante obiceiuri pe care trebuie să le adopți pentru a avea unghii sănătoase:

Hidratează unghiile

Când vine vorba de tenul tău, nu trebuie să ai nicio regulă scrisă despre hidratare, deoarece este de la sine înțeles de ce are nevoie pielea pentru a fi fericită. De ce nu am aplica aceeași politică atunci când vine vorba de unghii? De fiecare dată când te speli pe mâini, iei puțin din posibilitatea de hidratare a unghiilor, făcându-le astfel mai susceptibile pentru rupere. Astfel, hidratează unghiile la fel cum își hidratezi pielea, de câte ori își aduci aminte. Înainte de culcare, masează-ți unghiile cu un strop de ulei de cocos, și vei vedea rezultatele.

Protejează unghiile de chimicale

Ne place să aplicăm ojă, ne colorează viața și ne dă un strop de culoare. Schimbăm des ojele, pentru a se asorta cât mai bine cu orice ținută sau sezon. De ce nu ținem cont însă este cât de tare afectează chimicalele din oje unghiile noastre. Noroc că avem o soluție pentru asta. Înainte de a aplica orice ojă, aplică un strat de ojă protectiv, așteaptă să se usuce, aplică oja ta preferată de unghii și ulterior un strat protector. Nu te zgârci când vine vorba de oja protectoare, deoarece aceasta îți va menține unghiile sănătoase.

Nu scoate oja cu unghiile

Da, nimeni nu va scoate de bunăvoie și conștient oja cu unghiile, însă există destule situații de stres în care nu conștientizăm 100% acțiunile noastre, astfel ca după o lungă ședință te poți trezi cu unghiile decojite. Astfel însă nu scoți doar oja ci și stratul protector natural al unghiilor, făcându-le astfel mai slabe și extrem de uscate. Ca o regulă de bază, nu lăsa oja pe unghii o perioadă foarte îndelungată.

Alege produse calitative

Când vine vorba de tenul tău, nici nu te-ai gândi să optezi pentru produse care nu ar fi calitative sau de încredere. Astfel, de ce ai face acest lucru când vine vorba de unghiile tale? Fie că e vorba de stratul protector, de oja propriu zisă sau de alte chimicale, optează mereu pentru calitate, dacă vrei să ai unghii sănătoase. Chiar dacă multe produse susțin că sunt naturale, nu te baza pe acest lucru și fă-ți propriile cercetări când vine vorba de alegerea ojei.

Taie-ți unghiile la un interval regulat

Chiar dacă ne place să avem unghii lungi și dau mult mai bine cu oja, asta nu înseamnă ca la anumite intervale nu trebuie să spunem adio unghiilor mult prea lungi. Gândește-te la asta ca la scurtarea părului, pe care o faci uneori tocmai pentru un plus de volum și pentru a îndepărta părul vechi, deteriorat. Același lucru se aplică și când vorbim despre unghii. Asta nu înseamnă că trebuie să ai unghiile scurte pentru  fi sănătoase, ci doar că uneori trebuie să le ”reînnoiești”.

Dacă te întrebi cât de des ar trebui să ții cont de aceste reguli pentru a avea unghiile cât mai sănătoase, răspunsul este că zi de zi. Nu îți ignora unghiile până devine mult prea târziu. Iar pentru cele mai de încredere produse de îngrijire, cât și ojele calitative care nu dăunează unghiilor, pe Crazy-Deals.ro vei găsii mereu un cod reducere Notino sau un cod reducere Farmec, pentru cumpărături mai ieftine fără stres.

Sursa foto THIS IS ZUN: https://www.pexels.com/photo/photo-of-women-s-hands-1164339/

Distribuie articol:


Publicat pe

in

de

Tags: