Cele mai populare jocuri pentru toate varstele

Cele mai populare jocuri pentru toate varstele

In intreaga lume, mai multi oameni, fara sa se stie unul de altul, au inceput sa inventeze ceea ce a devenit, intr-un final, masa de fotbal de astazi. Primul inventator – se spune – a fost inspirat de o cutie de chibrituri. In timp, popularitatea jocului a crescut. Daca esti in pana de idei si nu stii ce alte jocuri mai poti juca cu prietenii, iata cateva exemple, mai jos, si cateva detalii interesante despre fiecare:

Biliard

Stii ce au avut in comun Mozart, Marie Antoinette, Immanuel Kant, Abraham Lincoln si Mark Twain? Toti iubeau biliardul. In timp ce majoritatea meselor profesionale te vor costa multi bani, poti lua in considerare o masa mai mica, creata pentru pasionatii care doresc o masa de biliard acasa.  

Tenis de masa

Ping-pong, alias tenis de masa, a fost un „sport” pentru clasa superioara din Anglia victoriana. Acum este un sport pe care il poti intalni inclusiv in companii, unde angajatii se relaxeaza jucand meciuri amicale. Aceasta masa poate fi adusa si afara, dar nu lasata acolo. Prea mult soare nu inseamna mai multa distractie.

Darts

Locul unde amplasezi placa de darts depinde de tine dar retine, daca nu tintesti prea bine, peretii sau alte obiecte inconjuratoare ar putea avea de suferit. Un detaliu interesant despre acest joc este ca, la inceputul anilor 1900, a fost ilegal in Anglia. Astazi, jocul este cat se poate de legal si exista o multime de moduri de a juca, asa ca poti petrece mult timp experimentand si invatand sa joci darts.

Mini-golf

La prima vedere, mini-golf-ul ar putea parea putin plictisitor, daca nu esti cu adevarat pasionat de golf. Dar stii cate jocuri distractive pentru doi jucatori poti inventa cu un set de mini-golf? Ei bine, nu foarte multe, dar iti vei putea perfectiona tehnica si vei reusi ceva ce putini oameni pot.

Un mini cos de baschet

Poti sa te joci baschet de pe canapea (sau pe terasa) in timp ce bei bautura preferata, sau sa te joci cu prietenii, cu copiii, cu partenerul sau partenera de viata etc. Mini baschetul ste foarte accesibil pentru toate varstele si distractiv.

Twister

Twister este un joc pentru toate varstele. Se joaca pe un covoras mare din plastic care este intins pe podea sau pe iarba, afara. Covorasul are sase randuri de cercuri mari colorate pe el, cu o culoare diferita in fiecare rand: rosu, galben, verde si albastru. Un rotitor le spune jucatorilor unde trebuie sa-si puna mana sau piciorul si astfel, vei ajunge in tot soiul de pozitii de care nici nu stiai ca esti capabil/a… De fapt, de unele nici nu vei fi capabil/a, dar tot poti incerca.

Distribuie articol:


Publicat pe

in

de

Tags: