Beneficiile petrecerii timpului in aer liber, pentru copii

Beneficiile petrecerii timpului in aer liber, pentru copii

Cu toata tehnologia pe care copiii o au la indemana in prezent, le este usor sa porneasca un dispozitiv pentru a se distra atunci cand se plictisesc. Unii parinti, ocupati si obositi, prefera acest lucru pentru ca pot lua, la randul lor, o pauza. Insa este important, ori de cate ori ai ocazia, sa incurajam copiii sa puna dispozitivele deoparte si sa iasa afara pentru a se misca si a explora. Copiii care petrec mai mult timp afara au mai multe sanse sa duca o viață mai sanatoasa, cu un risc mai scazut de a dezvolta, la varsta adulta, hipertensiune arteriala, boli de inima, diabet, sau colesterol crescut.

Petrecerea timpului in aer liber ajuta copiii sa obtina:

  • Vitamina D
  • Vedere imbunatatita
  • Reducerea stresului
  • Abilitati sociale mai bune
  • Minte mai ascutita
  • O memorie mai buna.

Cum sa scoti copiii la aer curat

Acest lucru poate fi dificil. Cu tot confortul pe care il avem, astazi, in casele noastre, poate fi greu chiar si pentru adulti sa se desprinda de dispozitive pentru a face o plimbare revigoranta afara. Insa, asa cum spuneam mai sus, exista multiple beneficii pentru copii daca ies afara, la aer, in mod regulat. Bineinteles, vei avea mai multe sanse sa ii convingi sa iasa afara daca timpul petrecut afara este distractiv. Iata cum sa ii ajuti sa se simta mai bine afara:

Alege o activitate antrenanta

Copiii vor fi dispusi sa iasa afara daca le promiti distractie. Daca afara este cald, jucati-va cu apa, in natura. Sau stabileste o intalnire de joaca cu prietenii copilului. Permite-i sa isi aduca jucariile preferate de acasa. Incurajeaza miscarea oferindu-i o pereche de role, o bicicleta sau o trotineta copii

Petreceti timp cu intreaga familie

Acest sfat este valabil mai ales cand vorbim despre copii mai mici care isi doresc, de obicei, sa stea cat mai mult in prezenta parintilor, bunicilor, si altor rude. Daca esti un parinte ocupat, cu un program incarcat, ofera-i copilului atentia ta completa timp de cateva ore, undeva in aer liber. Astfel, copilul va asocia iesirile in natura cu ceva foarte pretios pentru el: atentia si iubirea parintelui. Organizati picnicuri si jocuri in parc, si chemati mai multi membrii ai familiei extinse pentru o petrecere in toata regula!

Organizati o vacanta impreuna

Iesirile nu trebuie sa dureze doar cateva ore, pot dura o zi intreaga, cateva zile, sau chiar o saptamana. Puteti avea aventuri la munte sau la mare, chiar de scurta durata, pentru mai putin de o saptamana. Sau explorati orasul in care locuiti, vizitand zone in care copilul nu merge, de obicei.

Distribuie articol:


Publicat pe

in

,

de

Tags: