Apa de gură – da sau mai bine ba?

Apa de gură – da sau mai bine ba?

De multe ori poate nu avem la îndemână o periuță de dinți sau condițiile necesare pentru a ne putea spăla pe dinți după o masă copioasă. Astfel, optăm pentru ceea ce credem că este următoarea cea mai bună variantă, apa de gură. Poți lăsa lejer o sticlă la birou sau poți purta cu tine în geantă, fiind mereu la dispoziție la nevoie.

Chiar dacă are o grămadă de motive practice în spate, te-ai gândit vreodată dacă e chiar recomandat să folosești mereu apa de gură, sau poate are și niște puncte negative?

Puncte pozitive

Poți curăța dinții la nevoie, chiar și în momente mai puțin optime – nu doar dacă nu ai la dispoziție o periuță poți folosi apa de gură. De multe ori poate tocmai te-ai spălat pe dinți însă nu simți efectul scontat, astfel vrei să adaugi un plus de valoare și apelezi la o apă de gură.

Duce la dinți mai sănătoși – e clar, mai bine folosești apa de gură decât să stai cu dinții neprotejați împotriva bacteriilor după orice masă. În plus, apa de gură are proprietatea de a elimina bacteriile din gură.

Gingii mai fericite – aceste bacterii mai sus menționate pot duce nu doar la deteriorarea dinților ci și a gingiilor. Iar din păcate spălatul pe dinți nu mereu elimină toate bacteriile de pe gingii. Acest lucru poate duce la inflamații sau probleme chiar mai serioase. Apa de gură însă poate ajunge în locuri mai delicate, unde periuța nu are acces, eliminând astfel eficient bacteriile.

O respirație plăcută – nu am pus-o prima pe listă, deși e clar că de multe ori apelăm la apa de gură nu doar din motive de igienă, ci pur și simplu pentru că ne dorim o respirație cât mai proaspătă după ce am mâncat.

Ajutor în caz de afte sau alte inflamații – aftele sunt micile neplăceri ce pot apărea în gură, sub limbă, în cele mai dureroase locuri, și sunt foarte greu de combătut. Apa de gură poate ajuta deoarece dezinfectează această zonă, eliminând bacteriile, lăsând un mediu mai igienic, unde aftele se vor însănătoși mai rapid.

Puncte în minus

Cancerul oral – unele studii arată faptul că apa de gură cu un nivel foarte ridicat de alcool poate avea efecte negative asupra țesutului din gură, fapt ce poate duce la cancer oral.

Pătarea dinților – poate crezi că le faci o favoare dinților tăi apelând la apa de gură, însă anumite tipuri pot duce la pătarea dinților, mai ales cele ce conțin coloranți foarte puternici. Astfel, verifică mereu ingredientele înainte de a achiziționa un produs.

Poate omorî și bacteriile pozitive – la fel ca în cazul antibioticelor, efectul fiind extrem de puternic, de multe ori afectează și bacteriile pozitive din organism. La fel cum aceste bacterii pozitive se găsesc în stomac, se regăsesc și în gură, iar apa de gură, pe lângă eliminarea bacteriilor nedorite, poate avea ca efect secundar uciderea bacteriilor pozitive, ce îți protejează organismul.

Poate crește sensibilitatea dinților – deoarece efectul apei de gură este de a-ți lăsa gura cât mai curată, de multe ori aceasta devine și mai uscată, astfel dinții rămânând neprotejați. Acest lucru poate duce la creșterea sensibilității dentare

Acestea sunt doar câteva dintre plusurile și minusurile pe care folosirea apei de gură le are. Lista este mult mai lungă, iar în final rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi dacă merită riscul. Sfatul nostru final este să alegi produse calitative pentru a nu risca igiena dinților tăi.

Din acest motiv pe Crazy-Deals.ro vei găsii un cod reducere Spring Farma, cod reducere dr. max sau de la Pilulka ca tu să poți alege chiar azi cele mai optime produse de igienă dentară.

Distribuie articol:


Publicat pe

in

,

de

Tags: