tuvalu

Această țară întreagă se încarcă singură în Metaverse

Națiunea Tuvalu din Pacific plănuiește să creeze o versiune a sa în metavers, ca răspuns la amenințarea existențială reprezentată de creșterea nivelului mării.

Ministrul justiției, comunicațiilor și afacerilor externe din Tuvalu, Simon Kofe, a făcut acest anunț prin intermediul unui discurs digital înfricoșător adresat liderilor de la COP27.

El a declarat că planul, care ia în calcul „cel mai rău scenariu”, presupune crearea unui geamăn digital al Tuvalu în metavers pentru a reproduce frumoasele sale insule și pentru a păstra cultura sa bogată:

Tragedia acestui rezultat nu poate fi supraestimată […] Tuvalu ar putea fi prima țară din lume care să existe doar în spațiul cibernetic – dar dacă încălzirea globală continuă necontrolat, nu va fi nici ultima.

Ideea este că metaversul ar putea permite ca Tuvalu să „funcționeze pe deplin ca stat suveran”, în timp ce populația sa este forțată să trăiască în altă parte.

Există două povești aici. Una este cea a unei mici națiuni insulare din Pacific care se confruntă cu o amenințare existențială și care încearcă să-și păstreze statutul de națiune prin intermediul tehnologiei.

Cealaltă este că viitorul preferat pentru Tuvalu ar fi, de departe, evitarea celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice și menținerea sa ca națiune terestră. În acest caz, aceasta ar putea fi modalitatea sa de a atrage atenția lumii.

Tu ce parere ai?

Acest articol este republicat din Sciencealert.com sub o licență Creative Commons. Citiți articolul original.

Sursa imagine www.timelesstuvalu.com

Distribuie articol:


Publicat pe

in

de

Tags: